Taallessen voor ouders

Op de Wereldschool worden ook taallessen voor ouders aangeboden dankzij NLEducatie Taal en Toekomst!

Bij Taal en Toekomst gaat het erom dat ouders hun spreekvaardigheid oefenen en dat ze leren waar ze in het dagelijkse leven iets aan hebben. Er wordt gewerkt met verschillende thema’s die van toepassing zijn voor de doelgroep Ouders en kinderen.

Wat gaan we doen?
Na aanmelding door de school, ouder, gemeente, netwerk, werkplein of welzijnsorganisatie wordt de ouder uitgenodigd voor een intake op de school.

Tijdens de intake (toets) checkt NLeducatie het niveau van de cursist op de volgende 4 vaardigheden: lezen; schrijven; spreken en leerbaarheid (welk leerniveau of tempo heeft de betreffende ouder).

Lesinhoud
Het oefenen van het Nederlands is voor deze groep van groot belang. Er wordt gewerkt aan het verbeteren en het versterken van de communicatieve vaardigheden, zodat zij actiever betrokken zullen zijn in de buurt en op de school van de kinderen. 

Duur

Het traject heeft een duur van 20 weken. Na 20 weken is een verlenging van 10 weken mogelijk. Per week hebben de deelnemers twee keer per week les. Minimaal 80% deelname. Gastlessen en excursies in Schiedam.

 

Thema voor ouders en kind:

  1. Praten over mezelf
  2. Actief met mijn kinderen
  3. Actief en gezond
  4. Actief in de wijk
  5. Actief online

Dagen en leslocatie:

Op dinsdag- en donderdagochtend van 8:30 uur tot 11:30 uur

Adres leslocatie: De Kansenfabriek De Meesterstraat 40a in Schiedam

 

Voor wie ?

Ouders met basisschoolkinderen in Schiedam, of vrijwilligers die buitenschoolse opvang doen zijn welkom. 18 jaar en ouder, reeds gealfabetiseerd en niet inburginsplichtig.

 

Overige informatie:

Neem contact op met Isa de Jonge of met Jeanette Kruger, projectleiders NLeducatie

E-mail: Isa@nleducatie.com

E-mail : Jeanette@nleducatie.com

Maar u kunt het natuurlijk ook altijd op school aan ons vragen.


Bekijk hier al het nieuws